Αίτησις και Πιστοποιητικό του αγωνιστή του 1821 Ιωάννη Αθ. Φλώρου.

Αίτησις του Ιωάννη Αθ. Φλώρου, κατοίκου Αρχανίου για την αναγνώριση των εκδουλεύσεών του κατά την διάρκεια του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821, και το πιστοποιητικό των οπλαρχηγών Κοντογιανναίων.Έγγραφα του 1844.



Εν Αρχάνη του Δήμου Μακρακώμης την 13 Ιανουαρίου 1844.
Προς την επί των Στρατιωτικών Β. Γραμματείαν  της επικρατείας.
Ο υποφαινόμενος είμαι κάτοικος του χωρίου Αρχάνη του Δήμου Μακρακώμης της Φθιώτιδος υπηρέτησα την πατρίδα στρατιωτικώς  απαρχής του υπέρ ελευθερίας αυτής αγώνος μέχρη τέλους, τα πιστοποιητικά, των εκδουλεύσεών μου διεύθυναν εις τους κατά καιρούς στρατιωτικάς, επιτροτροπάς  καθώς εις την Γραμματείαν ταύτην ιεραρχικώς διά το αριστείο μου. Κατά δυστυχίαν  όμως μέχρι σήμερον στερούμαι αυτό.Διά ταύτα το αναγγέλνω εν τη παρούση μου  κατ’ επανάληψιν  πιστοποιητικών των οπλαρχηγών, Μ. Κοντογιάννην  και Ν. Κοντογιάννην, παρακαλώ θερμώς να ευαρεστηθή και διατάξει την έκδοσιν του αριστείου μου πεπεισμένος εις την Δικαιοσύνην σας, ότι θέλω εισακουσθεί και υποσημιούμαι με σέβας.
Ο ευπιθέστατος
Ιωάννης Αθανασίου Φλώρος




Εν Αγά του Δήμου Σπερχειάδος  την 13 Ιανουαρίου 1844
Πιστοποιούμεν οι υποφενόμενοι ότι
Ο κύριος  Ιωάννης Αθ. Φλώρος κάτοικος του χωριού Αρχάνη του Δήμου Μακρακώμης της  Φθιώτιδος υπηρέτησεν την πατρίδα στρατιωτικώς απ’ αρχής των υπέρ ελευθερίαν αυτής αγώνος μέχρι τέλους υπό την οδηγίαν ημών και άλλων οπλαρχηγών  του αγώνος  παρευρέθη εις τας μάχας εντός της Υπάτης και εις από τον αυτής εις Γιαννιτζού και εις άλλας πολλάς έδειξεν πάντοτε ζήλον πατριωτισμό και γεναιότητα, όθεν κατ’ αίτησήν του …….. αυτόν το παρόν μας δια να τον  χρησιμεύσει  όθεν ανήκει.
Μ. Κοντογιάννης Συνταγματάρχης
Ν. Κοντογιάννης Αντισυνταγματάρχης

ΠΗΓΗ
Γενικά Αρχεία του Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου